Thaise voetmassage

Thaise voetmassage is een massage van de voeten en onderbenen waarbij het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam wordt geactiveerd.
Tijdens deze massage wordt gebruik gemaakt van voetreflextherapie. Voetreflextherapie is een oude geneeswijze die afkomstig is uit China en India. De voet weerspiegelt de conditie van het lichaam en ook van de emotionele gesteldheid. In de voeten zitten reflexpunten die verbonden zijn met het zenuwstelsel, alle organen, gewrichten en spieren. Door zorgvuldig gedoseerde druk uit te oefenen met een massagestokje, wordt het lichaam uitgenodigd zichzelf te genezen. Emoties kunnen worden verwerkt en geestelijke spanningen worden losgelaten.

thai foot massage

Deze massage wordt vaak als aangenaam ervaren. Soms kan het voorkomen dat er een tinteling of (pijn)prikkel ervaren wordt. Dit wijst op een blokkade in de energiestroom. Door deze punten zacht te masseren kan deze blokkade verminderd of zelfs opgeheven worden. Tevens kun je via de drukpunten informatie aflezen die iets vertellen over de gesteldheid van het lichaam.

Een voetmassage werkt heel ontspannend. Doordat alle aandacht naar je voeten gaat wordt je letterlijk even uit je hoofd gehaald. Je staat met beide benen weer op de grond. Voor mensen die erg druk zijn in hun hoofd, is dit dus een goede manier om te ontspannen.

Een volledige Thaise voetmassage duurt 60 minuten. Maar deze massage is ook te combineren met een intuïtieve ontspanningsmassage. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om eerst je rug te laten masseren en op het einde je voeten. Ik zal dan een gedeelte van de Thaise voetmassage toepassen.

Deze behandeling is geen vervanging voor een artsen bezoek! Heeft u twijfels over uw gezondheid, neem dan eerst contact op met uw huisarts.