Zwangerschapsmassage

Gefeliciteerd... Je bent zwanger! Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, vooral tijdens de zwangerschap. Maar helaas zijn er veel zwangerschapskwaaltjes waar je last van kunt hebben, zoals misselijkheid, vermoeidheid, rugklachten, bekkenklachten, vermoeide benen, obstipatie, en ga zo maar door. Door deze klachten kun je vaak niet voor de volle 100% genieten van de zwangerschap. En dat is jammer.
Een zwangerschapsmassage kan verlichting geven bij veel klachten. Daarnaast is het de ideale manier om volledig te ontspannen, wat tijdens de zwangerschap vaak erg moeilijk is.

Omdat je niet meer op je buik kunt liggen, en het ook niet meer zo prettig ligt op je rug, wordt je gemasseerd terwijl je op je zij ligt. Je wordt ondersteund door verschillende kussens, zodat je zo comfortabel mogelijk ligt.

Waarom zwangerschapsmassage

Hormonen veranderen veel in je lichaam. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je voor te bereiden op de bevalling. Al die veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe wordt, last krijgt van zwangerschapskwaaltjes, slapeloosheid of pijn in je schouders of rug. Al deze klachten zorgen voor stress in het lichaam. Deze stress heeft ook invloed op de baby: een ontspannende massage is dus ook goed voor je kindje!

pregnancy massage

Vocht vasthouden is een veelvoorkomend en normaal probleem tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken van de zwangerschap en als het warm weer is. Als je zwanger bent houden je nieren onder invloed van oestrogeen namelijk meer zout vast. En als je nieren relatief veel zout bevatten, zullen je lichaamscellen automatisch meer vocht vasthouden.

Zwangerschapsmassage kan bij alle veranderingen en ongemakken, fysiek en gevoelsmatig, ondersteunend zijn. De massage is zowel energetisch als ontspannend. Deze vorm van aanraking zorgt voor een betere nachtrust, verminderde rugpijn en bekkenklachten en afname van stress waardoor ontspannen makkelijker gaat. Daarnaast krijgt men soepelere spieren en bevordert de bloedcirculatie waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor de moeder en kind.

Voor wie

Een zwangerschapsmassage is mogelijk vanaf de 12de week tot de dag van bevalling.
Heb je in het verleden één of meerdere miskramen gehad of heb je last van klachten zoals een te hoge of lage bloeddruk? Dan adviseer ik eerst om een gynaecoloog, huisarts of verloskundige te raadplegen alvorens te starten met de massage.

Voor de eerste massage vindt er een intakegesprek plaats om alle wensen te bespreken.