Cupping massage

Cupping is een massagetechniek die binnen de oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt. Deze techniek werd ontwikkeld om afvalstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Eerst wordt de huid ingesmeerd met olie waarna de cups op de huid geplaatst worden. Deze cups worden vacuüm gezogen om zo het bloed, andere lichaamsstoffen en energie in beweging te brengen. Afvalstoffen worden naar het huidoppervlak gebracht zodat het voor het lichaam veel makkelijker wordt om deze te verwijderen.

Cupping massage is goed bij vastzittende en pijnlijke spieren, rug- en schouderklachten, spijsverteringsproblemen, (chronische) verkoudheid en beginnende griep, hoofdpijn en cellulite.

Met de cups kan gemasseerd worden of ze kunnen op een plek vastgezet worden voor een nog diepere werking. Voor de duur van deze massage heb je de keuze uit 30, 60 of 90 minuten en kun je kiezen uit de volgende lichaamsdelen: rug en schouders, armen, buik en benen.

Deze massage is ook te combineren met een intuïtieve ontspanningsmassage.

cupping massage
De effecten van cupping massage zijn:
  • Zorgt voor een optimale doorbloeding
  • Bevordert de afvoer van afvalstoffen en werkt drainerend
  • Het oplossen van verklevingen in het bindweefsel
  • Goed tegen cellulite
Cupping massage bij cellulite

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, zijn putjes in de huid op de heupen, bovenbenen en billen. Deze putjes worden veroorzaakt door vetophopingen die het bindweefsel onder de huid verstoord. Door middel van cupping massage stimuleer je de doorbloeding, waardoor afvalstoffen makkelijker af te voeren zijn en kunnen verkleefde vetophopingen los gemasseerd worden. Afhankelijk van de ernst van de cellulite zijn er 6 tot 10 behandelingen (van 30 minuten) nodig om het gewenste resultaat te behalen.

Contra-indicaties (Wanneer mag je geen massage ontvangen)

Deze behandeling is geen vervanging voor een artsen bezoek! Heeft u twijfels over uw gezondheid, neem dan eerst contact op met uw huisarts.